Opwijksestraat 4
1745 Mazenzele
052/35 14 90
0477/28 91 43
sofievanderelst@telenet.be

  Openingsuren
Ma - Vrij telkens op afspraak

Home Kinesitherapie Osteopathie Workshops Fitness Massage en Alternatieve Therapie Contact en Huisregels
 
Word fan van Sofit & Relax op Facebook      Volg Sofit & Relax op Twitter

Massage maakt oppervlakkige en diepliggende spanningen los. Dit is de weg naar geestelijke en lichamelijke ontspanning, het lichaam opent zich als het ware om tot rust te komen...

Nek – rugmassage
Gedurende een half uur geniet je van een weldoende massage van nek en rug, waardoor je stress kan loslaten en je terug lekker in je vel voelt.


Prijs: 32 € (+/- 30 minuten)Volledige relaxatiemassage
Ontspannende lichaamsmassage van hoofd tot tenen, na een uur heerlijk genieten voel je je weer helemaal herboren.


Prijs: 60 € (+/- 60 minuten)


Myofasciale release
Dit zijn manuele massagetechnieken en subtiele stretchtechnieken te gebruiken bij mensen met een algemeen verhoogde tonus van de spieren.
Droge massage zonder olie.


Prijs: 35 € (+/- 40 minuten)


Sportmassage
Een sportmassage is niet enkel nuttig voor de topsporter, maar ook voor de recreatieve sporter. Vóór het sporten als opwarming, ter stimulatie van de doorbloeding om zo risico op blessures te minimaliseren.
Na het sporten, om afvalstoffen af te voeren en zo het herstel te optimaliseren.


Prijs: 25 € (+/- 40 minuten)

 

 

 

Naast de kinesitherapeutische behandelingen en massages kan je bij SOFIT ook terecht voor verschillende alternatieve behandelingen.


Myofasciale therapie

Myofasciale Therapie is een alternatieve manier van oorzakelijke pijnbestrijding.
Pijn is een onaangename gewaarwording die men krijgt door prikkeling van de uiteinden van de gevoelszenuwen. Het is een persoonlijke gewaarwording en dus subjectief en voor ieder verschillend. Het is een soort alarmsysteem.
Myofasciale pijn ontstaat door het niet optimaal functioneren van het systeem van spieren, hun omhulsel, het skelet en gewrichten.
Deze pijn uit zich meestal in een pijnpunt, een TRIGGERPUNT genaamd, en een uitstralende pijn. Ze is wisselend van karakter. Koude en vocht doen de pijn verergeren. Het pijngevoel kan gepaard gaan met bijkomende spierspanningen en functionele beperkingen.

Een sessie MYOFASCIALE THERAPIE bestaat uit :

 • opzoeken van triggerpunten
 • na detectie - aanprikken met acupunctuurnaald of manueel behandelen (druk met duim)
 • de nabehandeling bestaat uit warmte, subtiele stretch, eventueel aangevuld met ultrasone en cupping
 • kinesiotaping ter ontspanning van de spier

Prijs: 30 € / behandelingLymfedrainage

Lymfedrainage is een ondersteuning voor het lichaam, een klassieke behandeling om cellulitis aan te pakken, om overtollig vocht af te drijven, en zware en vermoeide benen te verlichten.
Wanneer ons lymfesysteem normaal functioneert speelt ze een uiterst belangrijke rol in ons immuniteitssysteem en het afvoeren van afvalstoffen. De lymfedrainagetechniek is een manier om de lymfecirculatie weer op volle toeren te laten draaien en ons natuurlijk afweersysteem weer op punt te stellen.

Wat houdt dat lymfesysteem in?
Lymfe is een kleurloze vloeistof die de cellen voedt en reinigt. Ze representeert ongeveer 15% van ons totale lichaamsgewicht. Wanneer de lymfecirculatie niet meer optimaal functioneert, zwakt het organisme af en reinigt het zichzelf niet meer voldoende. Dit uit zich in allerlei gezondheidsproblemen, zoals bijvoorbeeld vroegtijdige veroudering, het zware benen-gevoel, futloosheid, ...

Wat zijn de positieve resultaten van lymfedrainage?
Een lymfedrainage zorgt ervoor dat de lymfecirculatie tot tien maal sneller gaat stromen dan normaal. Deze behandeling heeft daardoor ook een relaxatie-effect en zorgt ervoor dat de huid er beter (gezonder) gaat uitzien. Het reinigt en stimuleert het hele lichaam, en vermindert zo de kans op ziektes. Eveneens kan op deze manier stress en chronische vermoeidheid vermeden worden. De drainage is aangewezen voor ontgiftingsverschijnselen, zware en vermoeide benen, overtollig vocht en de aanverwante cellulitis-problemen. Deze behandeling wordt eveneens aangeraden om striemen te vermijden wanneer men snel verdikt.

Hoe werkt lymfedrainage?
Uw lichaam wordt ingepakt met plastic flappen die verbonden zijn met holle draden. Deze draden leiden naar een machine. Tijdens de behandeling blazen de flappen helemaal op, één voor één, zone per zone. Terwijl het apparaat rustig ‘zucht-geluiden’ maakt, kan je genietend indommelen of je favoriete televisieprogramma bekijken. De ervaring kan je misschien nog het best vergelijken met het gevoel van een bloeddruk-meting. Lymfedrainage is erg zacht. Het lymfevatenstelsel is ontzettend dun en fijn. Voor het beste resultaat mag er niet té veel druk worden uitgeoefend. Deze zachtheid kan je verrassen, zodat je de indruk kan krijgen dat er amper iets gebeurt. Niets is minder waar!

Contra–indicaties?

 • acute venenontsteking
 • acute ontstoken huidaandoeningen
 • acute diepe venentrombose (phlebotrombose)
 • gedecompenseerde hartinsufficiëntie
 • kwaadaardige tumoren
 • wondroos
 • arteriële dysregulatie

Hoe vaak?
Wij raden je in de beginfase een frequentie aan van 2x (of indien mogelijk: 3x) per week. Bij de behandeling is het belangrijk tot 2 liter water per dag te drinken. Natuurlijk is het resultaat beter indien je daarnaast ook let op gezonde voeding en voldoende lichaamsbeweging.

Prijs: 25 € / behandeling

Chi–machine

Een ontspannend gevoel...
Een verbeterde doorbloeding…
Een pure wellness-ervaring…
Van je voeten tot je hoofd word je zachtjes gewiegd zoals een vis in het water zwemt.
Door de zijdelingse beweging van de wervelkolom vermindert de druk op de wervels en krijgt men een gevoel van welbehagen. Volwassenen bewegen immers te weinig en daardoor hopen zich spanningen en blokkades op in ons lichaam.

15 minuten aan de Chi-machine brengt evenveel zuurstof in de spieren als 90 minuten wandelen..

Te verwachten resultaat :

 • Spierspanning, hoofdpijn, maagdarmproblemen verminderen
 • Verbeterde bloedcirculatie en lymfedrainage, dus verhoogde immuniteit
 • Rustiger en dieper slapen
 • Versoepeling en meer energie

Contra-indicatie :

 • Zwangerschap
 • Epilepsie

Prijs: 6 € / sessie - 50 € voor 10 sessies
Relaxatie en ademhaling

Aanleren bewuste ontspannende buikademhaling, oefeningen rond lichaamsbewustzijn en gronding. Het leren voelen en loslaten van spanningen in het lichaam.

Prijs: 45 € / sessie (+/- 45 minuten)
 

website door